Як зв’язати модний светр

У магазині не завжди можна знайти одяг на ваш смак. Та й особливості фігури іноді змушують неабияк побігати і пережити безліч примірок перед тим, як здійснити покупку. Іноді набагато простіше зробити річ самостійно. Наприклад, зв’язати.

Для того щоб зв’язати модний светр, який можна буде одягнути і на роботу, і на прогулянку, і на романтичне побачення, вам знадобиться 600 грам пряжі з додаванням вовни (колір підберіть на свій смак), спиці №4 та схема основного візерунка для вив’язування рукавів (Багато зразків можна знайти на спеціалізованих сайтах).
Почніть із визначення кількості петель для переду та спинки виробу, які зазвичай роблять однаковою ширини. Для цього виміряйте обхват стегон і поділіть отриману цифру на два. Далі зв’яжіть зразок у формі квадрата (10 петель на 10 рядів) для визначення щільності в’язки та з’ясування кількості петель. До отриманого результату додайте 10 петель для вільного облягання.

Почніть в’язати спинку. Для цього на спиці наберіть необхідну кількість петель і зв’яжіть гумкою 40-45 сантиметрів, потім почніть зменшувати в кожному другому ряду по дві петлі праворуч і зліва для пройми. Коли ви зв’яжете 55-60 сантиметрів від початку, закрийте середні петлі для горловини, округліть його і закрийте петлі з обох сторін.

Перед в’яжіть також, як в’язали спинку, але виріз зробіть не закруглений, а V-подібний. Для цього через 45 сантиметрів від початку в’язки розділіть усі петлі порівну на дві спиці і в’яжіть їх окремо. Для того щоб виріз вийшов скошеним, пров’язуйте крайні внутрішні петлі через ряд (з лицьового боку).

Щоб зв’язати рукави, на спиці наберіть 60-66 петель. Користуючись обраною схемою, в’яжіть основний візерунок. Рукави повинні розширюватися, тому в кожному вісімнадцятому ряду додайте по 5-7 петель. Після того, як ви зв’яжете 47 сантиметрів, почніть вив’язувати окат рукава. Для цього закрийте по дві петлі з двох сторін, а потім кожні чотири ряди закривайте по дві петлі з кожної сторони. Закрийте петлі, що залишилися після того, як довжина рукава складе 58 сантиметрів.

Після того, як всі деталі пов’язані, можна починати складання. Спочатку увійдіть рукави, потім виконайте бічні та плечові шви, потім зшийте рукави. Після того як ви пошили виріб, обв’яжіть горловину (можете вив’язати комір-кант або комір-хомут) і відгладьте светр.

Comments are closed.

WordPress › Помилка

На сайті виникла критична помилка.

Дізнайтеся більше про налагодження в WordPress.